Vali Marszalek

Vali Marszalek

Pratite nas...

Završni “Pitch bootcamp” u Rijeci

19 start-up timova uspješno završilo ciklus programa za investicijsku spremnost u sklopu projekta Business Angels Impact Fund (BAIF)

Završni “Pitch bootcamp” održan u Rijeci  

Nakon završenog još jednog ciklusa edukacija i mentorstva u sklopu kojeg su startupovi i poduzetnici početnici vrijedno radili na razvoju svojih poslovnih ideja s pozitivnim društvenim učinkom, održan je dvodnevni Pitch bootcamp 14. i 15. srpnja 2021. godine u Rijeci na Visokoj poslovnoj školi PAR.

Kroz cijelu trotjednu edukaciju mentori, uspješni poduzetnici i poslovni stručnjaci s višegodišnjim poslovnim iskustvom, vodili su timove kroz individualne konzultacije i pružali im podršku pri razvoju poslovnog projekta, da bi se na kraju susreli i osobno na dvodnevnom cjelodnevnom bootcampu i izvježbali pitcheve. Polaznici su kao najveću vrijednost programa i bootcampa istaknuli upravo konstruktivne savjete iskusnih mentora koji su im pomogli u procjeni održivosti i uspjeha njihove poslovne ideje.

„Iznimno nam je zadovoljstvo da smo bili domaćin programskog turnusa Rijeka te da smo ugostili timove na bootcampu u PAR-u. Ovaj obrazovni program za poduzetnike početnike izvrsno je osmišljen jer je nadopunjen sveobuhvatnom i strukturiranom podrškom iskusnih mentora. Pokazao se je kao idealna prilika za pronalazak poslovnog anđela odnosno financiranje projekata s društvenim učinkom, što mogu potvrditi i sami sudionici“ – naglasila je Gordana Nikolić, dekanica PAR-a i predsjednica HUP Udruge poslodavaca u obrazovanju.

BAIF edukacijski program odvija se virtualno, korištenjem BAIF LMS digitalne platforme. Osim video lekcija, polaznici programa dobivaju popratne materijale, predloške za primjenu raznih poslovnih modela i metodologija te alat u MS Excelu za poslovno planiranje. Uključeni timovi rade na prepoznavanju i validaciji prilika u okruženju, postavljanju poslovnog modela te izradi financijskih projekcija. Na kraju programa najbolje ideje iz četiri turnusa edukacija (Krapina – Osijek – Rijeka – Split) bodovat će se za BAIF financijski instrument s potencijalom privlačenja vlastitog poslovnog anđela. „Pristup financiranju, osobito u početnoj fazi kada su projekti najranjiviji i previše rizični da bi ih pratile poslovne banke, i dalje je na vrhu ljestvice prepreka za razvoj malog poduzetništva. Ja osobno i članovi Hrvatske udruge poslodavaca izuzetno smo ponosni na izvrsne i inovativne projekte koji su došli do samog kraja edukacijsko-mentorskog programa i vjerujemo da će mnogi od riječkih timova na kraju projekta dobiti mogućnost za financiranje.“ rekla je Maša Smokrović, predsjednica HUP-Regionalnog ureda Rijeka.

U radionice investicijske spremnosti planirano je ukupno uključiti sto poduzetničkih timova iz cijele Hrvatske, a bootcampom u Rijeci završio je treći je od četiri planirana turnusa poduzetničkih programa za izgradnju kapaciteta i investicijsku spremnost za tvrtke, startupove i poduzetničke timove. Prijave za posljednji turnus u Splitu su u tijeku i zainteresirani sudionici mogu se prijaviti putem linka baif.hr/prijavise. Program započinje 6. rujna, opet sa završnim pitch bootcampom na lokaciji u Splitu. Ako imate odličnu poslovnu ideju koja stvara vrijednost za društvo i želite ju razviti u pravi mali biznis i možda privući investiciju, ne propustite svoju priliku i prijavite se već danas!

Nositelj projekta Business Angels Impact fund (BAIF) je Krapinsko-zagorska županija dok su partneri na projektu Hrvatska udruga poslodavaca, Zagorska razvojna agencija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Feelsgood Capital Partners.

Scroll to Top